kattopeltikauppa

Turvallinen ratkaisu

Nousukisko kiinnitetään Pisko-talotikkaisiin kohteissa, joissa nousukorkeus on pitkä. Pisko-nousukisko on markkinoiden kevein teräksinen nousukisko ja se täyttää uusimman standardin EN 353-1:2014 vaatimukset.

Nousukiskoa ja siinä liikkuvaa vaunua käytetään henkilökohtaisen putoamissuojaimen kiinnityspisteenä. Käyttäjä kiinnittyy EN 361 standardin mukaisilla valjailla nousuvaunuun, joka liikkuu esteettömästi kiskoa ylöspäin tikkaita kiivetessä. Mahdollisessa putoamistilanteessa matka ennen pysähtymistä jää alle metriin.

On tärkeää, että kulku katolle ja siellä huollettaville kohteille on turvallista. Turvakisko tai selkäsuojus on pakollinen seinätikkaassa, jonka kokonaiskorkeus ylittää 8 metriä (Suomen rakentamismääräyskokoelma F2).

 

Asennnus ja yhteensopivuus

Kiskon keveys tuo huomattavaa helpotusta tuotteen asennettavuuteen ja asennusnopeuteen. Yksinkertainen tuotekokonaisuus helpottaa asentajien työtä. Kun Pisko-nousukiskojärjestelmä on asennettu, on henkilökohtaisten putoamissuojainten käyttö erittäin helppoa ja vaivatonta. Pisko-nousukiskojärjestelmä asennetaan Pisko-tikkaisiin, joissa on 25 mm puolavahvuus.

Tuotetta voidaan käyttää myös muiden valmistajien tikkaisiin ja jopa halkaisijaltaan pienemmille puolille, mutta tällöin tulee varmistua tikasjärjestelmän kokonaiskestävyydestä ja muiden tuotteiden asianmukaisista hyväksynnöistä. Varmin ja suositeltavin vaihtoehto onkin käyttää tikasta ja nousukiskoa Piskon valmistamana järjestelmäkokonaisuutena.

 

Valmistettu Suomessa

Pisko-nousukiskojärjestelmä valmistetaan Suomessa. Piristeel Oy on Suomen johtava sadevesijärjestelmien, tikkaiden ja kattoturvatuotteiden valmistaja.

Tuotteet